Trustpilot

Wij zijn iMove

Over iMove

Bij iMove zijn we al jaren fietsgek. Met de benen op de pedalen en gaan. In de stad, in het bos, op vakantie, in het buitenland. Het maakt niet uit waar. Fietsen geeft ons energie en vrijheid. Geen rekening houden met waar je je auto moet parkeren.

Maar we fietsen wel graag op een échte fiets. Een echte elektrische fiets welteverstaan, want dat is de toekomst, dat is zeker. Een aantal jaren geleden gingen we op zoek naar een intelligente elektrische fiets, die opvalt door comfort en sterk is in design. Een e-bike die het leven makkelijker maakt. Kwalitatief hoogwaardig en duurzaam, waarover is nagedacht en die wat uitstraalt.
Aanbod genoeg, zou je denken. Er is zoveel techniek beschikbaar. Er moet toch iemand zijn die dat toepast in elektrische fietsen en daarmee elektrische fietsen beter, slimmer, mooier en comfortabeler maakt... We hebben in Europa en de VS gekeken, zijn naar China geweest, nergens vonden we de elektrische fiets die wij zochten.

Onze zoektocht naar die kwalitatief hoogwaardige elektrische fiets liep spaak. In ons hoofd hadden we allang onze ideale fiets tot in detail uitgewerkt. We probeerden dingen uit. We werden steeds enthousiaster en droomden stiekem van die ídeale elektrische fiets.
In 2018 namen we het besluit: let’s move on, we bouwen hem zelf! Hiermee is iMove als oer-Nederlands merk een feit. Sindsdien hebben we hard gewerkt aan de innovatie van de e-bike. Inmiddels hebben we meerdere elektrische fietsen ontwikkeld. Kenmerkend voor al onze elektrische fietsen is een krachtig ontwerp met oog voor detail en veel slimme oplossingen.
De nieuwe generatie kwalitatief hoogwaardige e-bikes die we ontwikkelen, worden stuk voor stuk uitgebreid getest in ons testcentrum. Een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding heeft hoge prioriteit. Om voortdurend alle processen goed te volgen en de kwaliteit te bewaken, worden alle e-bikes handmatig in Duitsland in elkaar gezet.

Hollandse design e-bikes

ONDERHOUD

Het onderhouden van je iMove e-bike verschilt niet veel van het onderhouden van een normale fiets wij hebben onze e-bikes helemaal zelf samengesteld met onderdelen die bij (bijna) alle professionele fietsenwinkels onderhouden of vervangen kunnen worden. Je bent dus niet afhankelijk van iMove hiervoor. Wel zo fijn dat je dat zelf kan beslissen! Door je fiets regelmatig te onderhouden, heb je er langer plezier van en blijft de fiets in een betere staat. 

ANWB iMove fietsverzekering

De fietsverzekering in samenwerking met de ANWB. Zo kun jij zorgeloos met je fiets op weg. De eerste 5 jaar krijg het aankoopbedrag vergoed.

 • 5 jaar aankoopbedrag terug bij diefstal
 • Verzekerd tegen schade
 • Pechhulp in Nederland én België
 • Geen eigen risico bij diefstal
 • Accu volledig vergoed bij diefstal

Meer informatie ANWB verzekering: Fietsverzekering bekijken
ANWB logo

VERZENDING & RETOUR

Als je een iMove e-bike bestelt, bezorgen we deze op de plek waar jij dat wenst. Dit kan bijvoorbeeld thuis zijn, maar op kantoor of bij familie is ook geen enkel probleem. Wij zorgen ervoor dat je e-bike bij je komt.

Wij zijn van mening dat je alleen door op onze e-bikes te fietsen je kunt beslissen of onze fiets geschikt voor je is. In ons experience center te Ede staan alle e-bikes en accessoires klaar om getest te worden! Wel zo makkelijk.

Bekijk meer verzending & retour informatie

GARANTIE

iMove geeft vanaf de dag van aankoop 5 jaar garantie op het frame en 1,5 jaar op elektrische onderdelen. Deze garantie beperkt zich tot het vervangen van een defect frame of defecte onderdelen. Slijtage door normaal gebruik en achteraf aangebrachte accessoires vallen niet onder deze garantie. Arbeidskosten voor het vervangen van onderdelen vallen niet onder deze garantie.

Bekijk de volledige voorwaarden

Zorgeloos fietsen? LeaseFiets

All-in fietsen zonder zorgen. Een leasefiets bied de oplossing. In samenwerking met LeaseFiets (Friesland Lease) kun je een abonnement afsluiten voor jouw design e-bike!

Wat zijn de voordelen van een iMove design e-bike leasen?

 • Een vast laag bedrag per maand
 • Onderhoud, verzekering én pechhulp inbegrepen
 • Leasecontracten met diverse looptijden
 • Fiscaalvriendelijke lease-oplossingen
 • Nooit meer in de file

Direct afsluiten? Regel dit direct op de website: Leasefiets aanvragen
Vragen? Neem contact op!

Hulp nodig?

Wij helpen je graag.

Algemeen

 • Handleidingen downloaden

  Hier kun je de handleidingen van onze e-bikes downloaden: https://imove.nl/handleiding.html

   

 • Wie is iMove B.V.

  iMove is een jong bedrijf en dynamisch bedrijf. Jaren lang hebben wij hard gewerkt aan een designfiets om op reis, naar school en het werk te gaan. De plaatsen waar mensen over onze speciale e-fietsen praten. Fietsen voorzien van slimme oplossingen met oog voor detail.

 • Waar komen jullie fietsen vandaan?

  iMove fietsen zijn ontworpen in Nederland en met de hand in elkaar gezet in Duitsland. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit van onze fietsen waarborgen.

 • Waarom zou ik voor iMove moeten kiezen?

  Fietsen is onze hobby. Uiteindelijk hebben we daar ons werk van gemaakt. Onze fietsen zijn met zorg samengesteld en uitvoerig getest op verschillende onderdelen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: design, comfort, actieradius en kwaliteit. Mede door onze kwalitatieve onderdelen kunnen wij zeggen dat we de perfecte fiets hebben samengesteld. Zoals ze zeggen: Goedkoop is duurkoop.

 • Wat kost het gebruik van een e-bike?

  We hebben de vergelijking uitgevoerd met een gemiddelde auto. Bij een auto kost 100 kilometer ongeveer € 14,70 aan brandstof. 100 kilometer met een e-bike van iMove kost slechts € 0,15 aan stroom! Voor het gemak hebben we gerekend met 100km reikwijdte. Dit is doorgerekend in de berekening.

   

  Stroomkosten NL / kWh 1000 Wh €0,35
  Reikwijdte accu / Opladen elke 100km
  Accucapaciteit (Verlies warmte / Oplaadrendement meegerekend) 420Wh
  Prijs / Opladen / 100 km €0,15
  Prijs / km €0,00147
  Kosten fiets van iMove €0,15 / 100km
  Kosten auto (+/- 7L verbruik op 100 km. Prijs € 2,10 liter brandstof) €14,70 / 100km


  Hiermee is een fiets van iMove 98 keer voordeliger dan een zuinige auto!

Fietsen

 • Waar kan ik de fiets allemaal testen

  Wij beschikken over een Experience Center in Ede (midden Nederland).
  Kijk voor de beschikbare dagen/tijden op onze proefrit pagina. Ga naar onze proefrit pagina om de aanvraag voor een proefrit te doen.

 • Hoeveel kilometer kan ik op een volle accu fietsen

  Dit is afhankelijk van diverse factoren: welke ondersteuningsstand er gefietst wordt, hoeveel wind er is, of je fietst op een helling of vlak, je lichaamsgewicht en of de bandenspanning goed is. iMove beschikt over meerdere accu’s voor onze Design e-bikes (President/First Lady):

  Model 2022-2023 & 2023:
  - Acu voor een actieradius van max 110 kilometer.
  Model 2022:
  - Accu voor een actieradius van max 120 kilometer.
  Model 2021:
  - Accu voor een actieradius van max 120 kilometer.
  Model 2020:
  - Accu voor een actieradius van max 80 kilometer.

  Elektrische vouwfietsen:
  - Standaard accu voor een actieradius van max 80 kilometer.

 • Hoe haal ik het meeste rendement uit mijn accu

  AANKOOP: Bij aflevering van je fiets is het raadzaam om de accu volledig op te laden mits deze nog niet vol is.

  CONTINU LADEN: Laat de accu niet continu op na elk ritje. Let goed op de indicator op de fiets om te zien hoe vol de accu nog is. Bij te vaak (onnodig) laden gaat de kwaliteit van de accu achteruit.

  VOLLEDIG LEGE ACCU: Voorkom te aller tijde dat je de accu volledig leeg fietst. Dit is niet bevorderlijk voor de levensduur van de accu en tevens ook niet voor jezelf als je onderweg bent.

  BANDEN SPANNING: Bandenspanning is een belangrijke punt in de opsomming. Zorg er altijd voor dat de banden voorzien zijn van de juiste spanning. De bandenspanning is te vinden op de wand van de band. Dit wordt uitgedrukt in BAR.

  Uitzondering: Bij sneeuw en gladheid is het verstandig om iets minder lucht in je banden te hebben. Hierdoor hebben ze wat meer grip en een betere wegligging.

 • Welke lengte past bij welke framemaat

  Design e-bikes First Lady & President:
  - Maat M (First Lady) = 55 cm: Deze fiets geschikt voor personen van 152 – 180 cm.
  - Maat L (First Lady) = 58 cm: Deze fiets geschikt voor personen van 178 – 192 cm.
  - Maat L (President) = 58 cm: Deze fiets geschikt voor personen van 173 – 190 cm.
  - Maat XL (President) = 62 cm: Deze fiets geschikt voor personen van 188 – 202 cm.

  Mocht je vragen hebben over of een e-bike voor jou geschikt is, neem dan contact met ons via WhatsApp, chat, telefoon of e-mail.

  Alle vouwfietsen:
  Voor onze vouwfiets hebben wij alleen een universele maat. Door de samenstelling van de fiets kan bijna iedereen hier comfortabel op fietsen. Een extra lange zadelpen voor grote volwassenen en een stuur die in hoogte verstelbaar is. De minimale/maximale lengte ligt voor onze vouwfietsen op: 155 – 200 cm.

  U kunt onze fietsen altijd testen op jou gewenste locatie of in ons Experience Center! Ga voor meer informatie naar: Experience center

 • Stuur en zadel verstellen

  Zadels van elk model fiets zijn in hoogte verstelbaar. Bij onze stuurtypes hangt het af van welke je gekozen hebt. Raadpleeg iMove hier eventueel over als je vragen hebt hierover.

 • Kun je ook fietsen zonder ondersteuning

  Mede doordat onze Design e-bikes een lichtgewicht zijn onder de e-bikes is deze prima fietsbaar zonder ondersteuning. Ook het zwaartepunt van de fiets ligt in het midden doordat de accu in de middenbuis zit. Hierdoor heeft u een goede gewichtsverdeling op de fiets. Er zit wel een zwaarder verzet (gear ratio) op de model 2020 en 2021 waardoor het wegfietsen zonder ondersteuning wel iets zwaarder gaat.

  MODEL 2022-2023 & 2023: Beschikt over de nieuwste dual gear motor van Bafang. Zo fiets je soepel en licht weg en schakelt het innovative systeem automatisch over bij 20km/h naar een hogere versnelling. Kom je weer onder de 19km/h schakelt de motor automatisch weer terug naar een lichtere versnelling.

  Onze vouwfietsen beschikken wel over versnellingen, deze zijn net zo makkelijk met als zonder elektrische ondersteuning te berijden. De overige fietsen zijn ook prima berijdbaar zonder ondersteuning. Dit vanwege de versnellingen die erop zitten.

 • Kan de motorondersteuning ook harder dan 25 km/h

  Er is in Europa wettelijk bepaald dat elektrische fietsen (uitgezonderd speed-pedelecs) een maximum ondersteuningssnelheid mogen hebben van 25 km/h. Maar als je hard trapt op de pedalen kun je makkelijk meer dan 25 km/h halen ;)

 • Past er een kinderzitje op de fiets

  Op onze design e-bikes passen zowel voor (aan de stuurpen) als achter (bagagedrager) kinderzitjes. Let op dat je wel bagagedrager BREED kiest, anders is het draaggewicht van de bagagedrager niet voldoende voor een kinderzitje!

 • Wat is het gewicht van de e-bikes

  E-bike 2022-2023 & 2023:
  Design e-bikes 15,3 kilogram
  Elektrische vouwfietsen 17,7 kilogram

  E-bike 2020/2021 / 2022:
  Design e-bikes 14,2 kilogram
  Elektrische vouwfietsen 17,7 kilogram

  Accu:
  80km accu 2.4 kilogram
  110km accu 2,4 kilogram

 • Hebben jullie fietsen ook versnellingen

  Model 2022-2023 & 2023 Design e-bikes:
  De nieuwe geavanceerde Bafang dual gear motor die wij toepassen bevat een automatische geintegreede versnelling in de motor. Deze schakelt automatisch naar de volgende versnelling bij 20km/h. Het systeem schakelt autmatische weer terug onder de 18km/h.

  Model 2020 / 2021 / 2022 design e-bikes:
  Onze design e-bikes beschikken over een zogeheten single speed tandwiel waar een riemaandrijving op zit. Er is hierbij gezorgd dat de gear ratio (verzet) zwaarder is gemaakt zodat het ook op hoge snelheden lekker blijft fietsen. Onze stadsfietsen beschikken wel over elektrische ondersteuningsstanden die zelf regelbaar zijn.

  Vouwfietsen:
  beschikken over handmatige 7 versnellingen die door middel van een derailleur aangedreven worden. Daarnaast heeft de e-bike 5 elektrische motorondersteuning die zelf regelbaar zijn.

 • Waarom zit er op jullie design e-bikes een riemaandrijving en geen ketting

  Na meerdere testen met zowel ketting als riem hebben wij besloten om een riem aandrijving aan te bieden bij onze design  e-bikes. Hierbij zijn meer voordelen dan bij een ketting aangedreven fiets:

  - Minder slijtage
  - Onderhoudsvrij
  - Stil - Minder weerstand dan een ketting
  - Geen olie en gesmeer
  - Minimaal 4x langer mee dan een fietsketting (30.000 kilometer)

 • Hoe zet ik de fiets aan/uit

  Bij de aanschaf van één van de iMove elektrische fietsen ontvang je bij levering van je fiets een handleiding hoe de fiets werkt en de bijbehorende bediening hiervan. Zijn er toch nog onduidelijkheden na aanleiding van het lezen van de handleiding én de instructies van ons personeel? Je kan altijd onze hulp vragen. Dit kan via Whatsapp, chat, telefoon of e-mail.

  https://imove.nl/handleiding.html

 • Hoe haal ik de accu uit mijn fiets

  De accu zit verwerkt in het frame. Dit hebben wij bewust gedaan om de beste gewichtsverdeling te hebben op onze fietsen. Om je accu uit je fiets te halen voor bijvoorbeeld het opladen of vervangen dien je de volgende stappen uit te voeren:

  Design e-bike 2022-2023& 2023
  Aan de rechterzijde van het frame zit een sleutelgat boven de accu. Door de meegeleverde sleutels hiervan te gebruiken en een kwartslag te draaien zal het slot op de accu ontgrendeld worden en kun je de accu uitnemen door aan de twee uitstekende lipjes bovenaan de accu te trekken voor opladen of vervangen.
  Bij het terugstoppen in het frame zal eerst de onderkant van de accu in de houder geplaatst moeten worden waarna vervolgens de bovenzijde ook vastgeklikt kan worden. 

  Design e-bike 2021
  Aan de rechterzijde van het frame zit een sleutelgat boven de accu. Door de meegeleverde sleutels hiervan te gebruiken en een kwartslag te draaien zal het slot op de accu ontgrendeld worden en kun je de accu uitnemen door aan de twee uitstekende lipjes bovenaan de accu te trekken voor opladen of vervangen.
  Bij het terugstoppen in het frame zal eerst de onderkant van de accu in de houder geplaatst moeten worden waarna vervolgens de bovenzijde ook vastgeklikt kan worden. 

  Design e-bike 2020

  Aan de linkerzijde (model 2020) van het frame zit een sleutelgat op de accu. Door het meegeleverde sleutel hiervan te gebruiken en een kwartslag te draaien zal het slot op de accu ontgrendeld worden en kun je de accu uitnemen door aan het lipje te trekken voor opladen of vervangen.

  Vouwfiets
  Aan de binnenzijde van het frame zit een sleutelgat op de accu. Eerst dient de fiets opgevouwen te worden. Vervolgens kunt u de meegeleverde sleutel gebruiken door deze in het slot een halve slag te draaien. De accu zal ontgrendeld worden. De accu is klaar om uit te nemen voor opladen of vervangen. Bij het terugstoppen in het frame niet vergeten om de accu weer op slot te zetten.

 • Hoe laad ik de accu op

  Hier zijn 2 mogelijkheden voor:

  1. Je kan de accu uit de fiets halen en door middel van de bijgeleverde oplader via het stopcontact opladen.
  2. Je laat de accu in de fiets en zorgt dat de fiets in de buurt staat van een stopcontact waar de oplader op aangesloten kan worden. De oplader beschikt over 2 kleuren lampjes voor de indicatie of een accu vol is of aan het opladen:
  Rood: Batterij wordt opgeladen
  Groen: Batterij is volledig opgeladen

Bestellen en betalen

 • Hoe bestel ik mijn droom e-bike

  iMove heeft op haar website diverse producten te koop aangeboden. In sommige gevallen is het mogelijk om onderdelen en kleuren van de fiets zelf samen te stellen. Dit kan op de productpagina’s zelf worden gewijzigd/toegevoegd. U dient alle opties en mogelijkheden waar een * teken bij staat aan te vinken. Als u dat gedaan heeft kunt u het product bestellen door het in de winkelwagen te stoppen en vervolgens over te gaan tot de betaling. Als je naar je winkelwagen gaat kun je het gewenste product afrekenen en laten bezorgen of ophalen. Er zijn diverse betaalmogelijkheden. Kijk hiervoor onder het kopje: betalingsmogelijkheden.

 • Betalingsmogelijkheden

  Op dit moment is het bij iMove mogelijk om via de volgende betaalmogelijkheden uw product af te rekenen op de website: iDeal, Creditcard, Bancontact (BE), PayPal, Apple pay of Klarna Slide it (3 delen betalen).

 • Proefrit maken

  Dat kan! Wij begrijpen dat je onze producten eerst wilt testen voordat je ze koopt. Zeker omdat het een online product is en je het niet in het echt met je eigen ogen gezien hebt. Je kunt op onze website een afspraak maken om langs te komen in onze testcenter in Ede. Voor contactgegevens of een afspraak kunt u kijken op onze proefritpagina.

 • Kan ik een fiets van iMove ook in de winkel kopen

  Nee, tot op heden kan dat (nog) niet. Wel kunt u een proefrit bij ons maken om de fiets te ervaren! Op dit moment is het alleen nog mogelijk om deze via onze webshop én in het experience center te bestellen. De fiets wordt netjes door gekwalificeerd personeel bij je afgeleverd! We gaan pas weg als alles naar wens is.

 • Kan ik mijn bestelling ook afhalen

  Dat is zeker mogelijk. Net zoals bij het verzenden van je fiets op een door jou aangewezen locatie is het ook hier van belang om een afspraak met ons te maken.

 • Wat is de levertijd

  De levertijd van e-bikes bedraagt (afhankelijk van soort en type) 2-3 weken. Wij proberen dit te beperken naar minder! Dit is wel afhankelijk van een aantal factoren:

  - Wanneer wij een afspraak met je maken om de fiets te komen brengen
  - Of er feestdagen zijn ten tijde van de bestelling
  - Of er speciale onderdelen/kleuren besteld worden bij de fiets
  - Of alle onderdelen op voorraad zijn Neem contact met ons op voor de actuele levertijden.

  De levertijd van losse accessoires bedraagd vaak 2á3 dagen na bestelling.

 • Verzenden jullie ook fietsen buiten Nederland

  Zeker. Het kan wel zijn dat je hierdoor meer verzendkosten dient te betalen. In dit geval zal het pakket verstuurd worden via een postbedrijf. De fiets zal 95% gemonteerd bij je afgeleverd worden, je zal zelf de trappers moeten monteren. Het stuur is compleet en werkend, het dient alleen nog recht gezet te worden. Daarvoor krijg je een inbussleutel erbij geleverd. Accessoires die gemonteerd kunnen worden ivm doosmaat zullen los worden meegeleverd. Wel is het raadzaam om contact met ons op te nemen alvorens de fiets te bestellen buiten Nederland. 

 • Bestelling annuleren

  Je kan je bestelling annuleren zolang deze nog niet is verstuurd, neem hiervoor contact op met ons. Wil je je bestelling annuleren nadat wij de bestelling al naar je hebben verstuurd? Ook dat kan, je weigert je bestelling aan de deur, deze komt dan retour naar ons magazijn. Indien wij al een betaling hebben ontvangen zorgen wij ervoor dat je het bedrag (na goed ontvangst van de retourzending) zo snel mogelijk terug ontvangt. Eventuele kosten die zijn gemaakt met het betalen via een Creditcard (of ander betaalsysteem), transportkosten of een rembours zending kunnen wij helaas niet vergoeden.

 • Bestelling retourneren

  Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je, nadat je een product hebt besteld, alsnog besluit op je koop terug te komen. Neem contact met ons op als je één van onze producten wilt retourneren. Dan kijken we samen naar de beste oplossing hiervoor.

 • Kan ik ook met waardebonnen, cheques of Nationale fietsbonnen betalen

  Ja, dat is mogelijk via FiscFree.

 • Herroepingsrecht

  1. Bij de aankoop van producten heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende 14 (veertien) dagen. Deze termijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door de consument of een vooraf door de consument aangewezen en aan iMove B.V. bekend gemaakte vertegenwoordiger. Let op: dit geldt alleen voor producten welke niet onder maatwerk vallen.

  2. Gedurende deze termijn zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij het product wenst te behouden. Indien hij/zij van zijn/haar herroepingsrecht gebruik maakt, zal hij het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan iMove B.V. retourneren, conform de door iMove B.V. verstrekte redelijke en duidelijke instructies.

  3. Indien de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, komen ten hoogste de kosten van terugzending voor zijn/haar rekening.

  4. Indien de consument een bedrag betaald heeft, zal iMove B.V. dit bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 21 dagen na herroeping en terug ontvangen goederen, terugbetalen. Bekijk alle voorwaarden voor herroeping op de pagina: algemene voorwaarden pagina

Garantie

 • Wat zijn de algemene- en garantievoorwaarden

  Voor onze algemene- en garantievoorwaarden kun je kijken op de algemene voorwaarden pagina

 • Wat is de garantieperiode

  Wij hanteren verschillende garantietermijnen voor onze fietsen:
  - 5 jaar garantie op materiaal- en constructiefouten van het frame op voorwaarde dat de fiets goed is behandeld, met zorg is gebruikt en regelmatig is onderhouden
  - 1 jaar op elektrische onderdelen, accu en lak De garantie is niet overdraagbaar en vervalt als de fiets overgaat naar een volgende eigenaar, wordt verhuurd of wordt gebuikt voor andere doeleinden dan voor eigen gebruik.
  De garantie is beperkt tot de reparatie of vervanging van het defecte onderdeel. Kosten voor montage zijn voor rekening van de eigenaar. Je factuur is tevens je garantiebewijs. Je dient deze dus goed te bewaren.

 • Mankementen binnen de garantieperiode

  Ondanks dat onze fietsen met zorg zijn samengesteld en voorzien van kwaliteitsonderdelen kan het altijd voorkomen dat er toch iets mis is met je fiets. Neem in dat geval zo snel mogelijk contact op met iMove.

 • Mankementen buiten de garantieperiode

  Neem hiervoor contact op met iMove om de mogelijkheden te bespreken zodat je fiets weer zo snel mogelijk de weg op kan.

Onderhoud

 • Zijn de fietsen regen bestendig

  Ja, onze fietsen zijn regenbestendig. Het uiterste waar problemen bij op kunnen treden is reinigen met een hogedrukreiniger. Richt daarom de straal nooit direct op de motor of de elektronica.

 • Hoe kan ik mijn fiets het beste onderhouden

  Houd onze nieuwsbrief in de gaten om tips te krijgen voor het onderhoud van je e-bike

 • Wat doe ik als er iets kapot is

  Onze e-bikes zijn gemaakt van premium materialen afkomstig van vertrouwde partners. Mocht het toch zo zijn dat er iets niet helemaal loopt zoals het hoort, dan kun je altijd langskomen in onze iMove Service Cetner in Ede. Niet in de buurt van Ede? Onze e-bikes zijn zo ontworpen dat ze door elke vakkundige fietsenmaker bij jou in de buurt gerepareerd kunnen worden met onze hulp als dat nodig is. Vragen hierover? Je kan ons altijd bereiken via mail, telefoon of chat.

 • Fietsen met winterse omstandigheden

  Ook in de winter kun je prima blijven fietsen met onze e-bikes. Het is goed voor de accu om actief te blijven. Bij koude temperaturen kun het voorkomen dat de actieradius verminderd, hier kan niet veel aan gedaan worden.
  Wij adviseren wel om de fiets, mits mogelijk, zoveel mogelijk binnen te zetten. Is dit niet mogelijk, dan kan je de accu binnen een paar seconden uit de fiets halen en meenemen. Een accu presteert beter in warme omstandigheden dus laad deze bij voorkeur binnen op.

 • Winterstalling

  Ben je niet van plan om te gaan fietsen met koude temperaturen, sneeuw en gladheid, dan zijn de volgende stappen zeker aan te raden bij het wegzetten van de fiets.
  1. Haal de accu uit de fiets. En zorg dat deze minstens half vol opgeladen is
  2. Zorg dat de fiets niet in een te koude en vochtige ruimte staat
  3. Maak de fiets netjes schoon met een natte doek. Droog de fiets daarna af met een droge doek
  4. Leg de accu minimaal 1 keer per maand weer eventjes aan de lader om deze actief te houden
  5. Bewaar de accu op een droge plek (temperatuur tussen 5°C en 30°C)

Zakelijk fietsen

 • Zijn jullie aangesloten bij Nationale Fiets Projecten (NFP) / FiscFree?

  Ja, je kunt via FiscFree een e-bike aanschaffen bij iMove!
  Mocht je hierover vragen hebben neem dan contact op met iMove.

 • Fiets van de zaak

  Fietsend naar de zaak op een e-bike van iMove. Naast dat het goed voor je is om te fietsen en beweging te hebben is het ook nog eens financieel aantrekkelijk in veel gevallen! De overheid stimuleert mensen om meer te gaan fietsen. Dit heeft meerdere voordelen:
  1. Je wordt er fitter van
  2. Je staat niet meer in de file
  3. Een elektrische fiets is vele malen goedkoper dan een auto in aanschaf, gebruik en onderhoud Fiets van de zaak aantrekkelijker Ondernemers en werknemers kunnen eenvoudiger een fiets, elektrische fiets of speed pedelec van de zaak gebruiken voor privédoeleinden. Er komt net als voor (het privégebruik van) auto’s van de zaak een forfaitaire bijtelling voor het privégebruik van de bedrijfsfiets. Dit betekent dat zij jaarlijks 7% van de waarde van de adviesprijs van de fiets bij hun inkomen moeten bijtellen. Werknemers die een fiets van de zaak privé mogen gebruiken (bijvoorbeeld voor het doen van boodschappen of het ophalen van de kinderen) of voor het woon-werkverkeer krijgen te maken met de bijtelling. Dat betekent dat 7% van de waarde van de adviesprijs van de fiets bij het inkomen wordt bijgeteld. Het kabinet wil het aantrekkelijker maken om met de fiets naar het werk te gaan omdat dit beter is voor het milieu.

 • Bedrijfsfietsen

  Mocht u informatie hierover wensen kunt u contact opnemen met ons. Houd ons in de gaten want binnenkort meer informatie hierover ook op de website.

Overige vragen

 • Past een elektrische fiets op een fietsendrager

  Onze elektrische fietsen kunnen op de meest voorkomende fietsendragers bevestigd worden. Wij raden je wel altijd aan om de accu uit de houder te halen en apart mee te nemen in de auto. Dat scheelt ook in het gewicht voor de fietsendrager. Let wel goed op of je fietsendrager én trekhaak het gewicht aan kan van de fietsendrager en elektrische fiets(en)!

 • Sleutel(s) van slot kwijt

  Bij het kopen van een slot van de iMove website ontvangt u altijd 2 sleutels. Wij raden u aan om één van deze sleutels goed op te bergen in huis. Mocht een sleutel verloren of gestolen zijn kun je deze zelf laten bij maken bij een sleutelmaker. In het geval dat de fiets tegen diefstal verzekerd is moet je ook je verzekeringsmaatschappij inlichten hierover. De verzekeringsmaatschappij zal beoordelen wat het beste is om te doen.

 • Waar vind ik het framenummer op mijn fiets

  Model 2022-2023 & 2023
  Het framenummer van model 2022-2023 is aan de onderzijde van het frame ingeslagen. Dit nummer is ingeslagen bij de trapas van de e-bike. Je dient dus onder het frame te kijken bij de trapas.
  Het framenummer begint met TJMV22 en heeft vervolgens een cijferreeks.

  Voor onze andere modellen (2018, 2019, 2020, 2021 en 2022)
  Het serienummer kun je vinden aan de voorkant van de fiets. Onder het iMove embleem staat een nummer in de voorvork geslagen. Dit serienummer staat ook in ons systeem geregistreerd bij aankoop van de e-bike. Het serienummer begint altijd met SW. Afhankelijk van het model en bouwjaar kan dit beginnen met bijvoorbeeld: SW19, SW20, SW21, SW22 of SW23.

 • Fiets verzekering

  Blijven fietsen fietsverzekering ANWB Met onze Blijven Fietsen Fietsverzekering van ANWB kun je jouw fiets of e-bike met een gerust gevoel op slot zetten en achterlaten. Dankzij de track&trace-zender die op de fiets wordt bevestigd, kunnen we jouw fiets altijd opsporen. Lukt dit niet binnen 48 uur? De eerste 5 jaar krijg je van ons het aankoopbedrag vergoed. Met deze verzekering profiteer je ook van ANWB Pechhulp. Waar je ook bent gestrand, wij helpen je snel weer op weg.

  Blijven Fietsen Fietsverzekering Doorlopend verzekerd:
  - 5 jaar aankoopbedrag terug bij diefstal
  - Verzekerd tegen schade
  - Pechhulp in Nederland én België
  - Direct diefstal melden via de app
  - Keuze maand- of jaarbetaling

 • Fiets gestolen

  Diefstal is nooit fijn. Het is altijd verstandig om aangifte bij de politie te doen, ook als je geen verzekering hebt afgesloten. Als je een verzekering hebt afgesloten kun je contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij. Die zal je verder helpen met afhandeling hiervan. Licht ook altijd iMove e-bikes hierover in. Zo kunnen wij helpen waar nodig en dit ook in ons systeem noteren! Als je vragen hebt hierover vernemen wij het graag.

Geschiedenis van de e-bike

1817

De eerste (loop)fiets voorzien van stuurmechanisme.

1895

De eerste echte E-bike. batterij aangedreven 10v single speed fiets

1897

Een nieuew E-bike net 2 motoren en 2 vatteruheb

1899

Met 2 personen op de een elektrische fiets. De tandem

1932

‘Philips Simplex’. De eerste Nederlandse elektrische fiets met 12V accu

1975

Panasonic produceert met auto accu’s een 24V fiets

1990

De ’Hercules Electra’. Een Modern design met een accu in bagagedrager

1992

Eerste mini E-bike op de markt. ‘Sinclair Zike’ weegt slechts 11kg

1998

Sparta innoveerd en komt na jaren met een nieuwe e-bike ‘Sparta Pharos’

2018

iMove komt met een modern classic design e-bike voorzien van alle gemakken